2010. május 30., vasárnap

Elénekeltük, hogy vége

Van még egy post draftban, nem tudom lesz-e kedvem megírni, de erről mindenképp szerettem volna:)

Láttam, hogy mindenki készülődik a Belvárosi Fesztiválra, de Pasnak más programja volt péntektől, így annyira nem forszíroztam, mindenki valakivel ment már, bár ha kimentem volna is találok ismerőst, de annyira nem is izgatott.
Végül Brigi írt rám, hogy ő sem tudja Dáviddal együtt tölteni a hétvégét, pedig készültek a Kispálra, és kimennék-e vele. Mégis csak utolsó Kispál, amit még valaha láthatunk, és jól is esett kimozdulni.

2010. május 25., kedd

Névnap

Az az egyik legjobb dolog abban, ha az ember blogot ír, hogy visszapörgethet az életében. Persze naplót is írhatnék, de nem tudok már kézzel írni, egyre olvashatatlanabb, védem a hódokat meg a fákat, szóval nem fogok kézzel naplót írni.
Most is végignéztem 2006-ra visszamenőn, hogyan teltek a névnapjaim, és jól esett visszanézni:)
Idén Zsolti barátom lepett meg egy ötletes rajzzal, kisebb port kavart helyt állósága a Facebookon, de elhatárolódom, mert elvenné az egész lényegét:)Íme a Gerber(A) tartóm:D
Ezen kívül nagyon sok kedves köszöntés is ért, és azt hiszem összességében elég szép május 24-ém volt:))) A vonat nem késett, Anya kikísért, Gergő várt, közben filmeztem, de eh... az annyira nem volt felemelő:D Lehet írok róla, végül is most eléggé ráérek.

Otthon egyébként olyan jó volt, mint kb öt éve nem. Mindig úgy megyek haza a "szünetekre", amik nincsenek, hogy tanulni kell, semeddig sem tartanak és biztosan van dolgom közben. Na, most nem volt:D Hiányzott ez a középsuli végéig megszokott év közbeni pár nap, amikor semmit, de semmit nem kell csinálni, van időm bármire és otthon vagyok több napot. Eléggé lejjebb adtam, mert összesen 3 napot voltam otthon:D mégis lelkesültem a gondtalanságért, elégnek tűnt.

Most 16 éves vagyok, Hybrid Theoryt hallgatunk:) Néztünk filmet, egész sokat filmeztünk a múlt héten, voltunk moziban, az élet romantikus és vidám, ugyanakkor elég hervasztó is, de legalább egy része okénak tűnik.

Az Ironman 2-t ajánlom mindenkinek, szerintem ügyesen folytatták az egyet, elég taktikus második rész:D nehéz belebukni. Nekem teljesen képregény utánérzetem volt tőle. Aki pedig az egyet nem látta, biztosan nézze meg, mert arról szól, hogy a mérnökök királyak:D Karácsony táján néztem és lelkesedtem érte hetekig:D

2010. május 19., szerda

Nincs idő írni

De szomorú nézni, hogy minden nap van egy-két erre tévedő:)
Úgyhogy megosztanék egy május 15-ei szösszenetet kedvenc lakótársunktól:

- Figyu, a bérletre az van írva, hogy 12-éig érvényes, akkor még ugye három napig jó?

2010. május 13., csütörtök

YouTube videó végtelenítés

Nem tudom, nektek ez lényeges-e, persze a YouTube minőséggel én sem vagyok kibékülve, de van, amikor ott hallgatok zenét. Amit csak félévben egyszer hallgatok mondjuk.
Vagy, amit nem tudok megszerezni sehol sem....

Van egy egyszerű mód rá, hogyan tudunk egy számot végteleníteni, ez pláne nem vonz magához hatalmas célközönséget, de azért megosztom az ismeretet, mert szerintem jó dolog:D

Egy általános YouTube hivatkozás így néz ki
http://www.youtube.com/watch?v=oa6GuVxoKZY
Ebben a zöld részzel jelölt rész utal magára a videóra.

Így kell átírni, kiemelem a videóra utaló részt, úgy könnyebb eligazodni rajta... nekem legalább is
http://www.youtube.com/v/oa6GuVxoKZY&loop=1&autoplay=1

Egyébként a megoldást a "loop YouTube videos" keresőszavakra találtam, és azért érdemes teljes mondatokkal traktálni a Google-t, mert az egész retardált amerikai társadalom ezt teszi, így rengeteg felajánlott találat van rájuk.

Ha nem szeretsz átirkálni URL-eket, akkor ezt az oldalt neked találták ki, pont erre a célra:D
http://www.endlessyoutube.com/

Víz


Ezt muszáj.
A víz a legszuperebb dolog a világon. A mai napom eddigi összes fénypontja a vízhez kötődött. Először letusoltam, hajat mostam, és ez a legjobb dolog volt, ami egy ilyen zsibbadt reggelen történhetett volna velem. Aztán a reggelinél realizáltam, hogy kb szomjan halok most, de rögtön. Oké, hogy egy pohár víz tud jól esni, esetleg sivatagi út után, de elég csak a belvárosba menni nyáron a hőségben:D Viszont az, h felkelek, nem is először iszom aznap és kb fél liter víz két húzás még engem is meglepett:D

Szeretek vízben lenni, bár a természetes vizeket szeretem jobban a strandoknál, egy tisztességes nyaralás magában foglal valamiféle víztestet, és csónakázni egy folyón szintén az egyik legjobb dolog, ami történhet velem:D

Nem zavar az eső sem és a hó is király. Asszem víz fan vagyok.
Horoszkóp junkieknak: igen, halak vagyok:D de ez nem jelent semmit...

2010. május 12., szerda

Charlie Chaplin - Smile

Smile though your heart is aching
Smile even though it's breaking.
When there are clouds in the sky
you'll get by.

If you smile through your pain and sorrow
Smile and maybe tomorrow
You'll see the sun shining through
For you.

Light up your face with gladness,
Hide every trace of sadness.
Although a tear may be ever so near
That's the time you must keep on trying
Smile, what's the use of crying.
You'll find that life is still worthwhile-
If you just smile.

Ezilyen ultimate 14-15-pótheti nóta, a kedvenc verzióm a Dry Spellstől van és egy sorozatrészben hallottam. Ezittegy youtubevideó, ami alatt szól.

2010. május 9., vasárnap

A vonaton írtam



Elindultam a vonaton, direkt olyan IC-re váltottam jegyet, hogy legyen konnektor, bedugom szokás szerint a laptopot, de kivételesen nem filmezem, hanem előszedtem a lapocskáim és jegyzetelem tovább az elkezdett tananyagot. Mivel nem számoltam a vonaton derohadtjó írni életérzéssel, hamar váltok.
Rózsaszín nadrág van rajtam, fekete alapon rózsaszín mintás póló és egy a tégla és lazac közötti színezetű pulcsi… elrakom a rikító rózsaszín mappám, a rózsaszín tolltartó kinn marad a rózsaszín tollal és kiteregetem a jegyzetem, az egészet egy alapból vastag gumis mappában hordom, válogatom az első zh anyagát a másiktól, és elkezdek feladatozni. Ekkor jöttem rá, milyen irtó jól nézhetek ki, mint egy bazinagy epres habcukor, és rázom a fejem a Sugababesre. Most csak ezért nem váltok Disturbedre, hogy alulsminkelt hippi-rokkernek nézzenek, inkább csak heherészek, hogy sose érdekelt, melyik zenéhez hogy illik öltözni. Ráztam már feneket DnB-re, mert a bokázás nem megy olyan jól:D sry, ennek is van vmi nagyonhivatalos neve, és még le leszek hurrogva, a bokázás nem ez, pedig én is tudom:D
Kéne a vonatra internet. Egyébként szégyen, de a legtöbb IC-n még konnektor sincs, sőt. Ez konkrétan egy akadálymentesített, nagyon kényelmes és tágas, ügyesen kialakított vagon, ha jól tudom Siemens, de nem tenném rá a nyakam. Most inkább nem lőnék képeket a kamerával… A kocsi két végén digitális kijelzőn a következő állomás, ennek a TGV-n több értelme lenne:D, kiírja mikor érünk oda, mi a célállomás, mint a buszokon. Egyébként a vagon oldalán kívülről is digitális tábla jelzi a kocsi számát, útirányt, mindent. Négyes ülések vannak, és az egymásnak háttal lévő székek közé iszonyú jól befér minden, mert a derekadnál hullámot képez az ülés. A mosdó tiszta, van szappan, papír, és valószínűleg egy tolókocsinak el kéne férnie a székek között, mert mi frászért akadálymentes, ha nem. Az ülések szép zöldek, a polcok is és az asztalok vastagok, tömör fából készültek, szép natúr színük van. Mindenki elé jut egy kis lehajtható polc rész, így kényelmesen elfér a laptop, bármi, és alattuk, a két ülés közé eső sávban konnektor az asztal alatt. Mindenkinek! Na, ezért bőven megéri az 540 Ft, ha hamarabb haza is érek, nem nyomorgok, van helyem, nincs kosz, stb. Sajnos nem mindegyik ilyen.
Egyszer végigduzzogtam az utat, mert a gépem nem bírja ki a két órát, és szívesen filmeztem volna. Akkor vettem észre, a hagyományos IC-n, abból is van csak négyes üléses kialakítás, szintén van konnektor, de csak négy ülésre jár egy. Azóta se ültem olyanon. A sima IC-n, meg vagononként van kettő, a fölé is ki van ragasztva egy kis ikon, hogy ne dugd bele a géped. Nyilván ebbe megy tönkre a MÁV. Na ezeken a vonatokon nem tudom mire fizeti az ember a pótdíjat, de őszintén, nem is igen tiszták, szerintem nem az átlagos kosznak kéne luxusnak lennie a retkes kék szutykokhoz képest, pláne, h a gyorsak között is jár már szebb vonat. Kevés Flirtöt láttam errefelé, ha az volt… de Dunaújváros felé jár, már megbeszéltük, hogy legközelebb azzal megyünk ^^.

2010. május 8., szombat

Georgia Rose Hardy

Nem fogok fotósokat méltatni, mert akit tudom, hogy jól keres, nem értem miért; aki meg nem felkapott, azt se értem más miért nem szereti. Nem értek egy csomó művészi képet, irányzatot, semmit, szóval elfogadtam végül, hogy kreatív de, művészlélek nem vagyok, és ha ránézek egy képre és tetszik, az jó, egyébiránt hagyjon. Hála a Fotókörnek, azt már látom, ha egy kép tényleg szar, na de hogy mitől jó....

Viszont ennek a lánynak egyszerűen szerelmes vagyok a képeibe. Nem szeretném, ha bárki lepleket rántana a műveiről, mert kb egy éve követem mindenütt a neten, és tudom róla, hogy kedves, melegszívű, és valami fantasztikusan lenyűgöző a stílusa is, ahogy az emberekkel bánik, szerintem kicsit ez tükröződik a képein. Mindenki csak Rosie Hardy-ként ismeri, és Angliában lakik, ha jól emlékszem Buxtonban.



Ha rákeresel a neten még azt is megtalálod, hogy egyesek szerint plagizál, és példákat hoznak rá, de rólam még ez is lepereg, mert látom, hogyan dolgozik egy munkáján, egy adott esküvő fotózásán, és az ilyesmi mindennek nevezhető, de plágiumnak nem. Most 19, azt hiszem ez a plagizálós téma inkább korábban volt felkapott...
Gimpet használ, ami egy ingyenes fotómanipulációs szoftver, és egyébként sokkolt, de JPG-t használ, mert a Gimp nem támogatja a Raw-ot. Ennek ellenére nem látom a képein azokat az alapvető hibákat, amik miatt én nem tudok valóban nagyon belenyúlni egy jpg képbe.

Nomindegy, az egész postot csak azért írtam, hogy megmutassam nektek, leírjam az elérhetőségeit. Plusz, nem vagyok valami esküvő fan, és nem vonz egy lagzi, bár kezdem ennek is más perspektíváit nézni, de alapvetően tényleg nem érdekel. Viszont csak azért, h ő fotózzon rólam esküvői képeket, érdemes lenne házasodni:D
Flickr
Blog
Twitter
Weboldal

Persze neki sem minden képe tetszik borzasztóan, de ő az, akit régóta követek és még nem untam meg, nem laposodott el:)
Szerintem a képei egyáltalán nem a mai 19 évesek stílusát tükrözi, az ötletei egyediek, tényleg nem érdekel, ha lopja:D Gyakran kiírja ki inspirálta egyébként:)

Új favicon

Hát ebbe kis híján beleizzadtam, de úgy néz ki, sikerült...
Azon vergődtem eddig, hogy lecseréljem ezt a hányáskinézetű Blogger favicont, mert ez egyszerűen a személyi szabadságom korlátozása, hogy úgy néz ki az enyém, mint bárki másé:D

Végül az ötödik oldalon, a hatvanadik képfeltöltő program végignézése után, amire szükségem sem volt, rájöttem.

Eszerint jártam el.


Mondjuk néhol meginogtam, hogy ezt nekem mégis Pas fogja beleimpregnálni:D de sikerült. Rém büszke vagyok magamra. Megyek is tanulni:D

Jah, majd' elfelejtettem. Juci blogján amúgy tökjó html tippek vannak, és ez is fent van, ezért se írtam hosszabbat róla, de nyilván akkor néztem meg, mire már sikerült megoldani.

2010. május 6., csütörtök

A holland gátrendszer

Gergő mesélt nekem erről a cikkről, most én fogok nektek egy kicsit, mert érdekes:)

A Delta Works érthető módon Hollandia egyik ikonja, a fapapucs és a tulipán után (a füvet most hagyjuk:D), hiszen egy olyan nemzetről beszélünk, amelyik folyton harcol az elemekkel az életet adó talpalattnyi földért.

Az 1953-ban bekövetkezett, sok áldozatot szedő és komoly földterületeket érintő katasztrófa után, amikor az Északi-tenger elárasztotta a délnyugati partokat, a holland kormány elindította a történelem egyik legnagyobb mérnöki tervét. A rákövetkező évtizedekben a mérnökök kifejlesztettek egy árvízvédelmi rendszert, ami több vízépítési műtárgyat foglal magában, ezekről rengeteg érdekeset lehet olvasni a neten, be is szúrok pár linket:)
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>

Áprilisban egy tárcaközi bizottság tanulmányt készített, amiben bemutatják Hollandia délnyugati partjainak lehetséges jövőképét, egy folyótorkolatokból, szigetekből és félszigetekből álló deltavidéket, amely az Északi tengerhez kapcsolódik.

A friss édesvíz készletek növekedése mindenképpen jó hatással lenne a jelenlegi ökológiai állapotra, ami a Volkerakot tekintve (ez egy nagy édesvízi víztest) Wim Kuijken, a kormányt a klímaváltozásra felkészítő speciális bizottság vezetője szerint annyira rossz állapotú, hogy gyakorlatilag használhatatlan. Ezen belül persze szintén áldásos hatással lenne az élővilágra, sok, a torkolatok lezárásával eltűnt faj újra visszatelepülhetne.

A fő elvi kérdés persze a biztonság, de mindenképp ennek kockáztatása nélkül szeretnék véghezvinni a módosításokat, bár teljesen érthető az aggodalmuk az árvíz óta. Az egyik link, amit beszúrtam egyébként írja, hogy a jelenlegi rendszer négyezer éves árvízi gyakoriságra van tervezve.

A számomra legérdekesebb rész a végére maradt, tulajdonképpen ezért kezdtem el írni a postot, a torkolatok újbóli megnyitása jó lehetőséget biztosítana egy árapály erőmű létesítésének.

A cikk ennél sokkal hosszabb, de idő hiányában eddig jutottam, és egyébként köszönöm a segítséget Pasnak, mert egy-két mondatból sokkal nehezebben másztam volna ki nélküle:)

2010. május 4., kedd

Körömlakk



Gyerekek, a hosszú, nyugodt és elégedett, boldog, izé, nem vagyok jó ezekben a new age dumákban.... szóval a teljes élet titka, hogy meglásd az életben az apró, örömteli dolgokat. Nyilván nem kicsi vidám törpékről beszélek, hanem a saját örömeidről:D Aki ismer, tudja, hogy szeretek körmöt lakkozni, de egyébként meglehetősen tré módon ment, ami csak azért kellemetlen, mert általában sötét színeket használok, amik még feltűnőbbek, ha a könyöködig kikened magad velük. Mostanában rendszeresen megdicsérnek, hogy milyen szépen van kifestve, és hozzáteszik: milyen kár, hogy nekik nem megy. Nem a fenét...
Ugyanígy voltam én is (new ageből átnyargalok finoman amerikai típusú személyiségfejlesztő tréningre), sőt, nekem volt aki azt válaszolta a hasonló bánatos dicséretemre, hogy hát ügyesnek kell lenni. Szerintem ez a bunkóbbik vége a dolognak, személy szerint szeretek úgy válaszolni, hogy a beszélgetőpartneremnek ne menjen el az életkedve.
Szóval valóban, ha gyakorlod jobban megy, de szerintem senki nem olyan ügyetlen, hogy ne jönne bele, mert ha belegondolunk a hétköznapi élet legegyszerűbb dolgaihoz is kell némi kézügyesség, és ez azért nem maketthajó egy palackban.
A gyakorláson túl is vannak trükkök. Este érdemesebb kifesteni, fürdés előtt, mert a bőrödről sokkal hamarabb lepereg, ami mellé ment. Ha átlátszó fedőlakkot kensz rá, kisebb az esély, hogy a körmödről is leázzon:D Azt is hallottam, hogy valaki előtte vazelinnel keni be a bőrét, mert ott nem fogja be a lakk, ez elég praktikus dolognak hangzik, de nem próbáltam.
Tudom, mindig csíkosra sikerül, és ezért sem elégedettek sokan az eredménnyel, igazából a fedőlakk ezen is segít, mert aceton van a körömlakkban és az oldószere is ez egyben, így értelem szerűen a friss réteg átlátszó lakk kicsit feloldja, és elegyengeti a csíkokat. Egyébként meg senki nem fogja észrevenni, mert nem nézik olyan közelről, mint ahogy te látod. (Az enyém is gyakran csíkos, mert nem költök drága lakkra, mégis megdicsérik).
A legjobb, ma Francesca, az olasz lakótársam megkérdezte, én festettem ki, vagy fizettem érte. Néztem rá bambán, néha egy üveg körömlakkra sajnálom a pénzt, nem még fizetni, hogy más kifesse, és meglepődött, hogy én csináltam. Hozzáteszem, ez a legutóbbi beszerző körutunkról van Manóval, a színe nem az igazi, de jó minőségűnek mondható, Moyra a márkája egyébként, és a kedvezményeknek hála kétszáz Ft-ra jött ki egy üveg (többet is vettem). Bár tapasztalataim szerint egy bontatlan üveg lakk mindig szebben működik, mint egy régebbi, és az acetonos hígítás sem segít igazán a régieken.

A képről még kicsit mesélnék:
Nem, nem műköröm látható rajta, ezt a mintát úgynevezett Konad technikával készítette a tulajdonosa. Egyébként fém sablonokat takar a név, nagyon ügyes kis csináld magad szettekben árulják, kevésbé ügyes árakért. Itt egy videó, ha érdekel a használata.

Noh, nekem például a körömlakkom feldobja a napomat:)

2010. május 2., vasárnap

Párkocka

Elindult a Párkocka: Marabu, Grafitember, Plá és Göndöcs gondos kezeik nyomán.

Lehet nem vagyok elég figyelmes, de hiába olvasom Marabu és Grafit blogját is, nem hallottam semmit erről a fantasztikus kezdeményezésről. Annyira örülök neki, komolyan, az utóbbi idők legboldogítóbb eseménye, sőt!!! Ilyen jó nem történ, amióta KoZsó nem énekel!
Mi a Párkocka?

A Párkocka egy sztripportál, ahol igényes képregénycsíkokat hozunk le négy alkotótól, de nem csak úgy tessék-lássék, hanem nekünk vannak ezek a csöveink.

További kérdéseidre a GYIK-ban találsz választ.

Egyetlen bánatom, hogy RSS-ben nem küldi el a képeket, csak azt tudhatom meg a Google Readeren belül, hogy frissült. Majd még próbálok más megoldást keresni rá, de ha nem lesz is szívesen "elzarándokolok" napi szinten ezért:D

Megpandásodtunk

Szupi:D Csináltam pandás ikonokat mindenfelé. Az most mindegy, hogy nem passzol ezekhez a masnis pöttyös dolgokhoz. Tök cukik. Meg pandák. Your argument is invalid mondhatni:D

Most tanulok. Azon elmélkedtem, hova írjam ki a blogcímet, majd rájövök erre is.
Éljenek a pandák!

Aludnom kéne, vagy hasonlók

Ehelyett átnéztem még ezt-azt a tanulnivalókból, igen, szombaton, még ha vasárnap lenne, vagy másnap zh, mindegy... Egyébként mostanában nem szívesen éjszakázom zh előtt.
Megnéztem egykor az órát, és Jajjdejó, még csak egy van! felkiáltással kikászálódtam Anyának elküldeni az anyák napi levelét. Persze ilyenkor jön, hogy e-mail, és rss is frissült, mi lehet a tumblin, vagy a twitteren, és itt kötöttem ki. Most már van cuki masnibaszás a bejegyzés alján. Amúgy szörnyű, ezzel a bloggerrel olyan könnyű bármit megberhelni (bár ennek pont utána néztem Juci oldalán), hogy két kattintással irtó ízléstelenné, giccsessé és túldíszítetté varázsolhatnám:D Próbálom azért tartani a szintet, még teljesen az aláírás-masnival sem vagyok kibékülve.
Az RSS ikon egy régi álmom (tulajdonképp ez az aláírás dolog is), de valszeg jobban nézne ki nem szabvány narancssárgán. Szerintetek átszínezzem bordóra?

Jó éjt nektek:)

2010. május 1., szombat

Köszöntő

Sziasztok, újra nekiestem a blogírásnak. Rájöttem, ha leír az ember dolgokat, kevesebb szarral traktálja a környezetét; elég nehezen ment ez a felfedezés, az elmúlt négy év ellenére.

Azoknak, akik már tudják ki vagyok: mégis kell egy hely, ahova bárki reagálhat arra, amit írok. Vagy csak mindig megunom a Tumblr/Twitter félmegoldásokat az állandó, de zárt és nagyjából sosem frissülő blogom kiegészítéseként. Ezt tudjátok majd feedelni is, első dolgom volt, hogy kitettem az ikont:D

Akik nem ismernek: szervusztok!:) Szeretem, ha az emberek commentelnek, én is megtudok valamit rólatok, és kell a visszajelzés, mert az ilyesmit első sorban magának írja az ember, azért érdekel mi az igazán érdekes téma, miből lehetne több, mit érétkeltek, ha megosztom veletek.

Azt hiszem ez nagyjából elég is elsőre:D főleg azért kényszerültem a megírására, hogy a sablont hozzáhegeszthessem.