2010. augusztus 31., kedd

Szerintem vasárnap van, pedig kedd



Két napja úgy érek lakásra, hogy forró fürdővel próbálok küzdeni az esetleges megfázás ellen. Végül előszedtem azt az igen csak őszi kabátom, ami térdig ér és bélelt, egy éven kiteleltem vele, de akkor meleg volt. :D Plusz pulcsi, hosszú nadrág, és tegnap délelőtt még elment a szandál, de estefelé már majdnem belefagytam, így immár zárt cipő. Báááár, ez csak egy dorkó, hiányzik a superstarom:D Mondjuk a szandálnál melegebb, szóval csendben maradok.

A Drönk nyitó jó volt.
A lakás király.
A Hajógyári-sziget tök érdekes:D mászkáltunk, és mondogattam, nézd, ott a K&H automata, ott meg a nagyszínpad, és ott vannak a padok, ott volt a sátrad, pedig rohadtul nincs semmi sehol, de ettől menő.

A Nivea krémem sem használtam még nyáron:D a szám és a kezem is tönkre van teljesen, rendesen belegyógyítottam a bőrömbe a cuccot, nem csak bekenem és futás... Állandóan aludnék, nem tudom ez hipochondria, vagy tényleg álmos vagyok, bár néha azért erőt veszek magamon erre-arra, minden kedvetlenségem ellenére, szóval még nem érzem magam teljesen lusta dögnek.

Taliztam Zsoltival véééégre, heverésztünk Manóval a vadiúj fekhelyemen, és igazából minden szép és jó, kivétel apróbb dolgokat. De arról talán majd máskor.

2010. augusztus 29., vasárnap

Ma felkeltem, és minden hepi volt

Ezért írok egy kis semmilyet. Pont, mert rohadtul nem érek rá, itt ültem két napig, de az írhatnékom elmúlt két pillanat alatt.
Egy nagy csomó szar történt körülöttem az elmúlt napokban, nem velem, de ugyanolyan rossz és megrázó, felfoghatatlan. Mégis vidáman keltem, szóval vagy kezdődő agybajom van, vagy csak erről szól az élet.

A nyár egyik legszebb napját sikerült eltöltenem szerdán, összesen nagyjából egy szűk hétre való ilyen vagy hasonló élményeim vannak. Ott van a SZiGET utáni három nap, egy nyéki este, lehet több nyéki este mondjuk, elszórva, és ez a szoboszlói szalonnasütéses összejövetel. Fantörpikus lett, na:) Mellette akadnak fél napok, pillanatok, stb, nem hiszem, h rossz nyaram lett volna idén, és még vége sincs.

Azért jó dolgok is történtek:) valahogy az ismeretségi kör meggyerekesedett és tele vagyunk újszülöttekkel, kicsikkel, aprókkal, ezek mindig vidám dolgok:D Nem is értem hogyan fogy a lakosság, mikor én folyton terhes nőket látok mindenfelé.

Most pedig megyek vonatozni. Egyre kevésbé szívesen bízom magam a MÁV-ra, én úgy elülnék, olvasgatnék, zenélgetnék, talán filmeznék is, de ez a legritkább, és elreppenne a két óra, mosolyogva, csevegve, kellemesen, jó környezetben, ehelyett állunk, meg késünk, rám várnak, bár ez csak engem zavar, és olyan nonszensz dolgok akadályoznak, hogy nem tudom sírjak vagy nevessek, inkább csak ülök és olvasok tovább...

Oh, mielőtt elfelejtem, három dolog létezik, ami elmulasztja, vagy pontosabban valaha már elmulasztotta a fejfájásomat, meg akartam osztani veletek:
1) gyógyszer, hát ez nem túl eredeti valami, mindegyis
2) masszírozás, egyszer valami körbetáncolás elmulasztotta kis időre, ezen kívül csak Gergő masszírozta már ki sikerrel, tartósan
3) zene, egyszer jártam így Kings of Convenience-szel és a napokban többször Bonoboval, kerestem nagyon a neten erre találatokat, de semmi érdemleges nem lett, azért egy enyhe kellemetlen fejfájásra érdemes kipróbálni valami dallamos lágy zenét

2010. augusztus 27., péntek

Seasons change / It will never be the same / I’m hoping / I wont stay the same

Szóval változunk, de erősen.
Annyira szerettem a Coldplayt, tényleg, bántam, hogy nem kaptam jegyet a koncertre az Arénába, két évvel ezelőtt folyton őket hallgattam (némi Placeboval), erre ma elő kellett kotornom egy számot, amiből még csináltam pólót is pár sorával (elmosódott idővel:D), és egyszerűen elfelejtettem azt is, mennyi albumuk van...
Valahogy nem az igazi, mert túl szomorú a zenéjük, de azért a Violet Hill még mindig bejön és a The Scientist marad a kedvencem a Fix You-val.

A címem egyébként a Bonobo új, Black Sands albumáról egy számból van, aminek a címe Stay The Same. Vicces, mert ez az album is elég melankolikus, el akarok menni a Gödörbe a bemutatóra, szeptember 9-én lesz 3900 HUF-ért elővételben.

Egyszerűen nem tudom mit hallgassak, mostanság amúgy mindenféle electro swingnek titulált vidámságok szólnak nálam, mint Kormac, Caravan Palace, Lyre Le Temps. Ilyesmiket viszek bőven az első Hangzavar adásba is:) meg a többibe, mert 7,5 giga újdonságra sikerült szert tennem:D

2010. augusztus 22., vasárnap

Az élet nehéz...

Nem megyek szerdán Siófokra, a hirtelen programváltozáshoz alkalmazkodva kedden megyek inkább Hajdúszoboszlóra. Készült ott egy kép, ami nekem annyira nem is tűnik frenetikusnak, de a flickr-ön agyon dicsérik. Ilyen az élet... egyik képem sem tartom frenetikusnak egyébként:D No, de a lényeg, hogy viszek könyvet, meg fényképezőt és folytatom a semmittevést. A kép egyébként:



Vasárnap birtokba vesszük az új albit, a Móriczon fogok lakni, még nem igazán hiszem el, annyira menő. Azt mondta Pas, hogy kocsival fogok átköltözni tőle. Aki vágja merre lakik, csendben mosolyoghat, én most már nem mondok semmit, hanem elfogadom a tényeket. Akkor autóval. Igazán hozzá lehet ezekhez a dolgokhoz szokni:DD meg mit verekedjek, ha nekem jobb. Nem?
Kaptam gyógyszert a köhögésemre. Tíz óra éjszakai alvás után, napközben aludtam kétszerre összesen 3,5 órát, majd még este minden gond nélkül 9-et... remek ez a cucc:D Minden étkezés után aludnék kb.

Hát igen, szóval megyek is vissza elevickélni és megküzdeni fantasztikus problémáimmal:D

2010. augusztus 19., csütörtök

Szappanok



Most már kicsivel több, mint egy éve használok szappant a napi tisztálkodáshoz tusfürdő helyett, ezért szeretném leírni mások épülésére-szépülésésre a tapasztalataimat.
Eredetileg nagyjából három éve annyira érzékeny lett a bőröm, hogy a tusfürdők közül csak a Jonson's-Dove-Nivea szentháromságot viselte el biztosan, a többitől kipattogzott a mellkasom és a nyakam (legalább). Tavaly nyáron voltam kineziológusnál, akihez többet nem szándékozom visszamenni, de valójában nagyon kedves és segítőkész nő, csak ez a téma annyira nekem már nem fekszik, viszont mellette Ilcsi kozmetikus, és nagyon önzetlenül ő ajánlotta, váltsak szappanra, hisz ő is azt használ, mennyivel puhább a bőre, pedig az övé is problémás. Nyilván ezt nehéz volt elhinni, mert tényleg nagyon szép és puha bőre van:D

2010. augusztus 17., kedd

Sziget uccsó

Az utolsó két nap szintén kellemesen telt, bár összemosódnak már az élmények. Szombaton kimentem, nem akartam, de kimentem, vittem ruhát Pasnak, mert eléggé kikopott belőlük, de ezt a mázlit, ami őt lengi körül folyton.... osztogatni kéne belőle, nem fair, hogy egy valaki ennyit birtokoljon:D Kimegy a Szigetre egy öltözet ruhában, leszakítja magáról a farmert és mindössze másfél óra sorban állással szerez egy újat:D

2010. augusztus 14., szombat

Sziget 2010 II.

Kicsit hektikus vagyok. A három után a kettő, nincs tag, kép sem, de igazából jó kicsit nem eltervezve, centire mérten blogolni, sosem szerettem az olyat, vagy szeretném, de nem megy.

A csütörtöki napot Ancsával töltöttem, és igyekeztünk kihozni belőle a maximumot. Elég laposnak találtam, de a szombathoz képest szinte fantörpikus. Elfelejtettem a beígért dm-es kézfertőtlenítőt megvenni neki, vagy hát... azt hiszem eltököltem az időt. Nem mentem ki csak Faithlessre és ki se mozdultam csak ezért, köcsög vagyok. Tegnap azért odaadtam már neki:)

Sziget 2010 III.

Elég nehezen, és elég felidegelve indultam ki tegnap a Szigetre, de meglehetősen jól jött össze, vagyhát vagyhát... összeszedtem a kerge fiatalokat, hogy na induljunk Roachra, jó lett volna végre időben odaérni egy koncertre. Past lehúztam kajával, sörrel, na jó, arra meghívott, borral, hát... hm... nem tudom, úgyse emlékszik, kár bevallani:D Végül a kerge fiatalok 2/3-a eltűnt, és még Matyi kérdezte, mi volt mikor ők elszaladtak. Hát ő szaladt el, így nemigazán vágom, mi a számára kérdéses ebben, hogy egy opcionálisnak tűnő pillanatban alkoholtól bepácolva fogják a nyúlcipőt, mi meg csak pislogunk, és én ehhez mit tehetnék hozzá információ szempontjából.

2010. augusztus 12., csütörtök

Sziget 2010 I.

Nem tudom lesz-e második, de ez az első:D
Elmélkedem hogyan írjak róla, azt hiszem egyszerűen és kissé felületesen, de remélem nem feltűnőmód; beszámolgatok.
Az első nap nem volt valami hatalmas durranás...
Tök jól éreztem magam, sikerült némi üzemanyagot is bevinni, amit igen jószívűen megosztottam bárki ismerős, nem herpeszes szembejövővel:D