2011. szeptember 26., hétfő

Wrap your tips!

Az egyik kedvenc körmös fórumomon olvastam erről először, aztán pedig annak a körömguru lánynak a videójában láttam megemlítve, akinek adok a véleményére mindenképp.
A fórumon szinte vallásos áhítattal ismételgeti hozzászólásokban, több témában is, és kénytelen voltam kipróbálni a dolgot.
A kevéssé angol ajkúak kedvéért: Csomagold be a körmöd hegyét! a postom címe, és egyetlen tippről fog szólni: tartósabb a körömlakk, ha a körmöd végét is befested vele.
Itt az eredeti forrás.
A képek szépen mutatják a dolog lényegét.
Ha több réteg színt viszel fel, és általában így kell tennünk, a kettő között az üveg szélén jól lehúzott ecsettel menj végig a körmöd élén, így befestve azt és óhatatlanul picit az alját is, akkor csinálod jól. Ebbe idővel bele lehet jönni, hogy minimalizálódjon, ha valakit zavar. Észrevehetően kialakul egy megvastagodott réteg, pukli a köröm végén, de aggodalomra semmi ok, hiszen a második réteg szín elsimítja.
Mostanában natúrabb alapra rajzolok mintákat, így csak egyetlen bázis réteget viszek fel, ekkor a megtisztított, még a lakktól mentes körmöm élén szaladok végig vele, és a bázis réteg simítja el.
Van, aki a színnel nem is "csomagol" csak a fedőréteggel, van, aki mindegyikkel, én azt tudom ajánlani, próbáljátok ki, mert tényleg sokkal kevésbé pattogzik a lakk ezzel a technikával és tartósabb a hatás.

Remélem hasznosnak találtátok a tippet, nekem teljesen új dolog volt:)

2011. szeptember 15., csütörtök

Júniusi lemaradás, nyári olvasmányaim

7 könyvvel vagyok lemaradva... Igyekezni kell.

Stephen King: Cujo
Ez a második könyvem a szerzőtől, és nem tetszett. Nem tudom mit írhatnék róla, de azért megerőltetem magam, mégse vegyem el olyanok kedvét, akik elolvasnák, azért nem bántam meg. Azokat félbehagyom. Ja nem, a Parfüm túl rövid volt ehhez, csak simán utáltam. Szóval. A történet érdekes, egy veszett kutyáról szól, eddig nincs is gond. A szépen beleszövögetett családok történetei is szuperek, és a jellemrajzok is, az apró hétköznapi problémák, amikkel sikerül azonosulni és annyira valóságosak. Viszont ezen kívül nekem alig akadt olyan reakció, amire azt mondtam volna, hogy fú, mennyire nem hálivúdi, én is pont így csinálnám. Inkább az jutott eszembe, hogy ez egyáltalán nem hálivúdi, de mi a megveszekedett fenét művelsz az ég áldjon meg? Miért? Minek? Ki az az elmebeteg állat, akinek ez az értékrendje? Miért most? Miért nem előbb? Miért más kárán? Szóval sokaknak ez volt a nagybetűs valósághű regény, de nekem nem, vagy én nem vagyok neurotipikus, vagy mittudomén, de nem tetszett. Persze Stephen King igen jó hangulatfokozásban meg mittomén, nem vitatom el az érdemeit, de nekem nem gyütt be. Ugorgyunk.



Le Renard: Eleven Cthulhu
Le Renard magyar szerző. Mikor erre rájöttem, minden világossá vált. Elmesélem, miért szereztem be ezt a könyvet. Mert egy Lovecraft sem volt elérhető közelségben. Hosszú mese volt:D Az elérhető közelség mind anyagi korlátot, mind könyvtári behatároltságot jelent. Viszont nagyon akartam Kutulut olvasni, így ez lett. A könyv tetszett, nincs nagy kohézió benne, de ez betudható a napló formának. Egyébként semmi extra, de nem is csalódás, nekem egy kellemes, de felejthető élmény volt. Mondjuk annál több, vannak izgi jelenetek. Anyukám nyugdíjas bíró barátnője kölcsön kérte, és olvassa, szóval nem rossz tényleg.








Thomas Harris: Hannibal
Ez az első tényleg angolul olvasott könyvem. Nem mondom, hogy ennyire perfekt vagyok, de kicsit olyan angolul olvasni, mint gyerekként kevés szókinccsel magyarul pl. Jókait, hogy lehet itt-ott nem érted, de a szövegből rájössz, ha nem, megkérdezed/előkeresed, de azért élmény. Ha ez gázul hangzik, vállalom, de nekem élmény volt:D Szóval a könyv iiiiirtózatosan jó, és annak, aki szereti a filmeket KÖTELEZŐ, mert egész karakterek és szálak lettek kihagyva, ami elég szomorú, de teljesen érthető, és ettől nem lett a film sem rossz, csak ez mindenképpen több, jobb, ahogy lennie kell. Elképesztő, nagyon szeretem, szuper volt, biztos magyarul is ennyire jó, de szerintem nem nehéz nyelvezet angolul sem. Vagy megfelelő anatómiai előképzettséggel kellően sok nyomozós tv sorozat után nem nagy kunszt:D Vagy vedd a fáradtságot és fejlődj, mert a nyelvtudást munka árán lehet megszerezni na:D





Nem mondom, hogy bő lére eresztettem, de máskor sem írok esszét róluk. Bízom benne, hogy nem összecsapott, hanem ihletetten szerkesztett lett, és a maradék néggyel igyekszem mielőbb érkezni, nehogy nyolc meg kilenc legyen belőle.