2011. december 24., szombat

Boldog Karácsonyt!

Azért az ünnepek alkalmából csak megerőltetem magam, ha már ilyen sokan veszitek a fáradtságot és követtek:)

A tag-ben emlegetett képeslapokat küldöm nektek szeretettel:D



Az első képen a neten az egyik kedvenc illusztrátorom által készült háttért használtam fel. Sajnos lopás ellen bevédte, és a külső keretét kifakította az eredeti elemnek, így egymás mellé téve látszott a rácsozat, de ezen ps-ben könnyű volt segíteni.
A második kép teljes egészében az ő mrajza, ezt mellékesen küldözgettem mindenhova, mert nekem nincs benne semmi munkám:D Átraktam az eredetit vektor formátumba, de nincs szoftverem hozzá, így Stefit kértem meg, hogy nagyítson rajta, mert a felbontásával volt gondom, ő visszakonvertálta jpg-be nekem. Ettől kicsit csorbult a finomabb vonalak szépsége, de szerintem a cukiságán nem változtatott, a hóemberek mosolyán muszáj volt alakítani:D
A három karácsonyfás képet Minecraftból printscreeneltem, a nehézséget csak az időigénye és a gépem gyenge állapota okozta. Nem tudtam egy leülésben megrajzolni, nem csak azért, mert időm nem volt, de akinek kellett, értékelte:D

Remélem mindannyiótoknak kellemesen és békében telik a karácsony! Itt már járt a Jézuska és a kajakóma is beállt, per pill hópihéket vágogatok az ablakomra rendületlenül.

2011. december 22., csütörtök

Nagyon szeretek blogolni,

de remekül titkolom.
Van pár körmös kép talonban, és lógok egy könyves gigaposttal, ami csak növekszik az idő múlásával. Az az igazság, hogy a szabadidőm leszűkülésével az igényeimet egyre jobban kiszolgálta a tumblr, nem is lakkoztam a körmöm legalább egy hónapja, de kicsit másról is írhatnék, mint a kezemről és a könyvekről... eluntam azt hiszem, majd átgondolom, ígérem. Pl. nem rég vettem szemhéjtust és eszembe jutott, hogy leírjam milyen, de eddig jutottam.

Legyen most egy tag, amit Bogcától szereztem:

1. Csomagolópapír vagy ajándéktasak?
CSOMALOGÓPAPÍR. Egyik éven a bolhapiacon egy román kisfiú így árulta a csomagoló papírt, azóta így hívjuk. Borzalmasan élvezem:D A kedvencem a szalag pödörgetése a végén.

2. Igazi fa vagy műfenyő?
Műfenyőnk van, mert elég sok nehézséget okozott az utóbbi időben az eredeti beszerzése, az alapvető levél pergésen és végső kidobáson túl. Praktikus, szép, egyszerű és környezetkímélő:D Nagyon szeretem.

3. Mikor díszíted fel a fát?
24-én szoktuk

4. Mikor „bontod le” a fát?
Ha meguntuk:D általában február környékén, a szülinapom nem szokta azért megélni.

5. Szereted a tojáslikőrt?
Hát, fogjuk rá. Magamtól nem jut eszembe inni, de felkínált lehetőségek közül van, hogy ezzel szimpatizálok:D

6. Kedvenc ajándékod, amit gyerekként kaptál?
Gizmó volt az egyik, ezen kívül könyvek. Nem jut per pill. eszembe olyan maradandó emlék, mindig jó ajándékokat kaptam és örültem nekik.

7. Van „betlehemed”?
Nincs.

8.Kinek a legnehezebb ajándékot venni?
Háááát... Változó. Szeretek gondolkodni rajta, így időben elkezdem tervezgetni a dolgokat, minden évben másnak sikerül előbb kitalálnom és más marad a végére. Idén talán anya volt, mert elmondta részben mit szeretne, de mindig igyekszem meglepit is adni neki, ugyanakkor elmondja mit nem szeretne, mínusz a tavalyi ötletek :D

9. Kinek a legkönnyebb ajándékot venni?
Az előzőhöz hasonlóan. Akinek elsőre beugrik valami már hamar:D

10. Legrosszabb karácsonyi ajándékod?
Egy póló, egyedi nyomattal, aminek nem volt semmi jelentősége. Ha már külön veszi a fáradtságot, hogy nyomat nekem pólót, valami érdekes lehetne rajta... vagy vicces, jelentőségteljes, emlék, bármi.

11. Elektronikus vagy postai képeslap?
Elektronikus. Kiábrándultam a Magyar Postából és mióta kétlaki életet élek, egyáltalán nem érdekel a postaládám, nem jön semmi nekem gyakorlatilag. Az e-mailjeimre mindig szánok időt, energiát, nem ötven embernek küldöm el a sablon üzenetet, igyekszem érezhetően törődéssel telepumpálni:DD Volt, hogy mindenkinek más képet kerestem hozzá, van, hogy én összekreálok valami képeslapszerűt PS-ben, ez nyilván van annyi idő, hogy ne egyenként csináljak húszat. Ha az én szemszögemből nézzük, sokkal több energiát fektetek abba, hogy kifejezzem a törődésem, mintha fizetnék a lapért, meg azért is, hogy eljusson és csá.

12. Kedvenc karácsonyi film?
Nem tudom. Azt tudom melyikeket utálom... Ez gáz?:D Beszéljünk pozitív dolgokról, szeretem a Karácsonyi éneket, és van egy kedvenc-kedvenc Tom és Jerry karácsonyi epizódom, reméltem is, hogy ma reggel belefutok, de nem az ment a tv-ben, csak hasonló:(

13. Mikor kezdesz vásárolni?
Decemberben. Hiába sejtem sokkal előbb, hogy mit szeretnék, véremben van a halogatás. Vizsgaidőszak, pótlási hét és utolsó szorgalmi hetek mellett nem is könnyű, de igyekszem azért elkerülni a tömeget és keresni egy-egy délutánt. Mindig marad viszont egy ajándék, ami kilóg a sorból, tavaly az új Napirajz könyvért rohangáltam, mint egy félőrült, de sikerrel, idén egy kézzel készülő ajándék alakul lassabban, de nem is fogom tudni az ünnepekkor átadni.

14. Ajándékoztál már tovább karácsonyi ajándékot?
Hháááátttöööö:D Nem konkrétan én, de családilag mindig kapunk egy csomó gyertya+karácsonyi hangulatú körítés+tartó kombót, amit egyébként alaphelyzetben sem szeretünk és a lakás úgy nézne ki tőlük, hogy az nem fehér embernek való. Ezek megesnek, hogy továbbvándorolnak. Plusz a korábban szóba került dísztasak... azok újrafelhasználhatóak, remélem mindenki egyetért:D

15. Kedvenc karácsonyi étel?
Káposzta leves.

16. Színes vagy sima fények?
NINCSENEK FÉNYEINK!!! Ez elég kétségbeejtő, de ez van. Nekem tetszene, de mivel nem én szarakodok azzal, hogy bogozgatjuk, kiég, cserélni, eltenni, ezért nem erőszakoskodom miatta, és annyira nem is hiányzik, szóval nincs:D Néztünk ablakdíszt, de nem találtunk elég szépet. Majd jövőre:D

17. Kedvenc karácsonyi dal?
Szerintem a Rudolf... nagyon magyar nóta, de ez van:D

18. Elutazol karácsonykor vagy otthon maradsz?
Gondolom a rokon/közeli barátok látogatása nem minősül utazásnak, itthon maradunk, nem karácsonyolnék máshol. Pl üdülőhelyen vadidegenekkel.

19. Csillag vagy angyalka csúcsdíszed van?
Pistike, a lánybaba lett angyallá, együtt csináltuk a ruháját és a szárnyát anyával, kb tizenéve.

20. Mikor nyitod ki az ajándékokat?
Este, mikor úgy érezzük. :D Mivel a család anyát és engem jelent, nem nagyon vannak kőbe vésett szokásaink. Kiöltözünk, kb. besötétedik, fel van díszítve a fa, örültünk is neki, minden feladatot elvégeztünk aznapra, és ez a következő esemény, akkor megszólal a kis csengőnk, vagy valamelyik éneklős karácsonyi holmi, és kibontjuk az ajándékokat.

21. Legidegesítőbb dolog ebben az időszakban?
Az emberek a boltokban. Az üzletek, hogy mindenki hisztériázik, siet, tülekszik, én nagyon nyugodt vásárló vagyok, mindig ráérek, nyugtatgatom az eladót is, hogy nem sietek, remélem ebbe fogok megöregedni is, mert borzalmasan irritálnak a bunkók.