2012. január 27., péntek

Olvasmány elmaradás 2011-ből

Összeszedtem magam és megírom mit olvastam még tavaly:)

John Steinbeck: Érik a gyümölcs / Kék öböl
Nem találtam beszúrni érdemes borítót a könyvről. Nekünk a két regény közös kötetben van meg, de nem olvastam csak az Érik a gyümölcsöt. Steinbeck alapmű, a viágirodalom jelentős alakja, legismertebb műve talán az Egerek és emberek, amit én csak színdarabban láttam, de ebből kiindulva nem számítottam vidám történetre. A regény az amerikai gazdasági válság idején játszódik, a Joad családot kíséri végig, ahogy Oklahomából délre költöznek munka reményében. Nagyon tetszett, még így sem olyasmi volt, amire számítottam.

Frank Herbert: A Dűne
Ezt a fajta átsimogatott változatot kaptam kölcsön, és lehet az egész sorozatról kéne egyben írnom ha a végére értem. Minden esetre rém büszke voltam magamra, hogy elkezdtem, ezek a sci-fi irodalom jelentős darabjai és nem hiszem, hogy be kéne mutatnom bárkinek, aki a műfajt kedveli. Aki eddig nem olvasott sci-fi könyveket, lehet nem ezt ajánlanám elsőre, mert még egy olvasni igen kedvelő embernek is megrettentő lehet a teljes Dűne univerzum, ha csak a Frank Herbert könyveket nézzük is. Én nyilvánvalóan nem ezekkel kezdtem:D és nem is olvastam túl sokmindent eddig. Stílusra nekem néhol kicsit száraz volt és bizonyos részeken lassabban haladtam a reméltnél, de a 2/3-ától pedig rém hamar a végére értem, szóval lehet inkább a körülményeim okozták a nehezen haladást. Minden esetre szép vastag könyv, remekeket aludtam vele:D

James Patterson with Maxine Paetro: 7th Heaven Ezt a könyvet anyukám vette egy turkálóban kb. 100 Ft-ért. Azért vallom be, mert könyvet venni bárhol szabad szerintem, és magyarázza, miért olvastam el, hogyan került hozzám. A könyv nagyjából egy krimisorozat 45 perces epizódjának élményét adta vissza, a karakterek Pattersonnak (amennyire ráéreztem) viszonylag állandó szereplői, a többi könyv is számokat tartalmaz a címében, most látom az Amazonon. (Remélem egyértelmű, hogy a Hetedik mennyország sorozathoz semmi köze.) Az igazságszolgáltatásban dolgozó baráti körről szól, nőkről, ők a Murder Club, akik egy eltűnést és egy gyújtogató esetet oldanak meg éppen. Egy amerikai levelező társam szerint azok a Patterson könyvek, amiknek nincs társszerzőjük jobbak. A nyelvezete egyszerű volt, olvasmányos, fordulatos, ponyva.

Chuck Palahniuk: Halálkultusz
A nyár végi Alexandra leárazáson jártam egy barátommal és muszáj volt megvenni, mert 500 Ft-ért nem lehet otthagyni Palahniukot. Nem olvastam tőle korábban csak a Harcosok klubját, ami nagy kedvencem, így régóta vágytam valamire még tőle. Remek könyv volt, a vélemények megoszlanak, de az emberek buták. Ha nyitottan állunk hozzá, jól észrevehető Palahniuk stílusjegye, ami miatt nyilván hasonlítani fog a sokkal ismertebb Harcosok klubjához, de nem akar rá hasonlítani, ez szerintem minden szerzőnél érezhető. Aki olvasta már egy író majd' összes könyvét, az érteni fogja. Vannak előforduló motívumok, két férfi + egy nő felállás, keresztülutazni fél Amerikát, stb. Egy kitalált öngyilkos szektának egyetlen túlélőjéről szól, Junior Bransonról, és imádnivaló fekete humora van az egésznek. Aki hajlamos befelé fordulni vagy kárt tenni magában, annak annyira nem erőltetném olvasásra, én jókat nevettem rajta és szórakoztatott.

Frank Herbert: A Dűne messiása
Ez tetszett eddig a legjobban. Lehet erősebb számomra a kohézió, mert rövidebb is és hamarabb a végére is értem, de ez sokkal olvasmányosabb volt. Izgi. Majd írok többet, ha a végére értem a sorozatnak:D











George R.R. Martin: A Game of Thrones
Ez a A Song of Ice and Fire sorozat első kötete, és persze az HBO tv sorozata lelkesített fel. A www.bookdepository.com-on kihagyhatatlan 17 €-s áron volt, és akkor nem is 300 Ft körül mozgott az euro árfolyama. Így néz ki a puha kötéses, HBO-s kiadása a sorozatnak:




Rendesen féltem angolul olvasni, de komolyan, ennyi pénzért, a négy könyv nem volt 5000 Ft, mondjuk végül ajándékba kaptam, de akkor is.:D Tehát az ára erősen motivált és nagyon el akartam kezdeni. Folyton arról írok, milyen gyorsan olvastam el valamit, ez lehet unalmas... ez rekordlassú egy hónapig tartott, leginkább mert a sorozatból ismertem a történetet, és George R.R. Martin nem a karakterei iránt érzett olthatatlan szereleméről ismert, egyértelműbben: nyírja őket, mint a répát, és a szomorú részeken nem akaródzott átverekedni:D Korábban mondták, hogy nehéz lesz a nyelvezete, szerintem nem rémisztő, teljesen szokható.

És, sikerült megírnom a lemaradásaim:D Per pill a ASOIAF második és a Dűne harmadik kötetét olvasom párhuzamosan. Az előbbit szeretném mihamarabb befejezni, hogy még kölcsön adhassam, áprilisban jön a második évad:D

2012. január 18., szerda

TheFaceShop Blackhead Exfoliator Nose Clay Mask

Nem szeretnék sokat írni róla, mert én is nyilván másnál hallottam, és véletlenül sem akarom azt a látszatot kelteni, hogy feltaláltam valami csodásat a háromhavonta egyszer jelentkező blogomban. Korábban postoltam róla, hogy ez a mitesszer eltávolítás tapasz-házipraktika téma nagyon érdekel, így ezt ideális terméknek gondolom a problémára, mert nem csak az orrodra tudod kenni.

Lillánál hallottam róla először, akkor még éppen hogy utána néztem a beszerzésének, majd hallottam róla, Suzie is a rendelésére vár, kíváncsi leszek az ő véleményére is.

A beszerezhetőségéről írnék inkább. A hivatalos terjesztőnél, a bbkrem.hu-n megrendelhető és vagy átveszed Kecskeméten személyesen, vagy postán elküldik, ami ha jól vagyok informálva 1000 Ft körül van. Nyilván nekem is a termék ára a legtetszetősebb, így a 2/3-át extrában nem akartam ráfizetni, és per pill nincs annyi szabadidőm, hogy összeszedjek embereket a közös rendelésre, bár mindenkinek nagyon tetszik a termék, inkább arra várnak, én mit mondok róla nekik:D

Némi Google trükkel megtaláltam BBAndi formspringjén, hogy van egy biobolt, ami viszonteladóként forgalmazza a termékeket, és ráadásul nagyon közel is van hozzám. Ez a BioEgészség bolt a Bartók Béla 85 alatt. A BME-hez tök közel, és pár telefon útján megtudtam, hogy van is nekik készleten (a webshopuk most bővülget), de ami a legjobb, eredeti áron adják, szóval szintén 1540 Ft-ért sikerült beszerezni, várakozás nélkül.

Nekem első használatra bejött, de nem érzem 100%-osan kihasználtnak a technikám, ha több trükkre jöttem rá vele kapcsolatban, talán írok még egy postot:)