2010. szeptember 23., csütörtök

Minden

A vadiúj lakótársam laptopjáról írom e sorokat, mert Misike szervizben van. Ma Passal végig hosszig masírozva a Frangepánt végül megleltük az Albacompot. Ha van baja három hétig is húzódhat, ha csak takkerolni kell, kb másfél hét... repesek. No mindegy, túl kell ezen is esni.
Iszonyat fáradt vagyok, tegnap egész nap rohantam, majd osztálytársam szülinapját ünnepeltük, kettőkor már lefeküdtem, de ma megint hétkor kellett kelni.
Holnap nyit a Móriczon a KFC, lakókörnyezetünk ettől ég lázban jelenleg:D
Azt hiszem kellőn kibuliztam magam az elmúlt x hétben, volt benne mindenféle, a lakásba is tök jól belaktuk magunkat, jelenleg még rend is van. Király. :D
Sikerült megvenni a matt fedőlakkot, elég sok utánamászást jelentett, de megérte. Már majdnem megvettem az ezer ft-os Manhattant, de tényleg érdemes volt az Essence után rohanni, 550 egy üveg és király. Egy rétegben pár nap alatt kicsit kipolírozódik, de ez még mindig nem olyan, mintha nem lenne rajta, egyébként pedig nagyon szép. Eddig nem bejövős színeket így még Gergő is megdicsért a körmömön:D A második festést koptatom egyébként.
Nem tudom most már mire vagyok allergiás, de kipattogtam a szemem körül... vagy a spirál, vagy a tus, de most azt várom, hogy elmúljon, így nem is fogok egyhamar rájönni.
Volt 5 éves érettségi találkozónk a hétvégén és igen jól sikerült:) Beszorultam Zsoltiék pincéjében, ahol az after party volt, a WC-be, videó van szabadulásomról. Hatalmas.:D Tök jó volt hallani a többiekről kicsit, és nagyjából mindenki eljött/el tudott jönni, aki számít:)
Mivammég?:D Járok iskolába, szinte szokom az órarendem. Jah és vadul keresek egy lapos őszi csizmát, de esélytelen vagyok, sztem fel fogom adni. Max otthon veszek, itt minden istentelen áron van. A Humanicba berongyolva szerelmesen repültem a Mustang csizmák felé, erre mind műanyag... de mennyiért... Nem veszek műanyagot, akkor max hatért és a Deichmannban, de valszeg az is csak pénzkidobás lenne.
Vettem egy Time Out Budapest magazint, Ági ajánlására, és kellemesen csalódtam a magyar újságpalettában. Rengeteg apró, egyenként nehezen rálelhető információval bír, szerintem manapság más értelme nincs is a nyomtatott sajtónak, minden fenn van a neten. Esetleg, hogy valaki tényleg összeszedi ezeket és kiértékeli, mennyire jó az adott étterem, turi, kávézó, hova menjek szabadidőmben, hol van a legfinomabb somlói és mennyiért. Minden nagyjábóli árkategóriákra osztva, hogy ne csak a szíved fájjon a negyvenezres kabátért, láss mellette ötért is. Ezen kívül film-, könyv ajánló, színház, 101 lehetőség, amit meg kell tenned Budapesten és egész emberi, nem túl hónaljszagú írás a főpolgármester jelöltekről/kel. Tetszik na, mindez 500 Ft-ért, már egy kisalakú női magazin is négyszáz fele hajlik, és tele van bullshittel vastagon.

2010. szeptember 4., szombat

Pórustisztító tapasz házilag

Nem tudom hallottatok-e már a módszerről, én eleve boltit sem használtam (eddig?), bár ez a saját alulinformáltságom gyümölcse (konkrétan azt hittem, hogy a kb tíz évvel ezelőtti reklámos mizéria óta nincs ilyen termék), de ez annyira egyszerű, hogy muszáj volt kipróbálnom. Itt a videó, ami fellelkesített. Semmi más nem kell hozzá, mint zselatin és tej. Úgy gondoltam, amit megeszek talán az arcomra is felkenhetem, pláne, hogy lehúzom róla utána. Az tetszett meg benne, hogy nincs behatárolva a "tapasz" mérete, így más problémás területre is felvihető az orromon kívül.

Elmesélném a saját tapasztalataimat. Négyszer, nem is... azt az eget. Ötször próbálkoztam újraalkotni a videón látottakat. Ez úton üzenném a lánykának, hogy várja már meg míg a webkamerája fókuszál, mert ez így nem az igazi. Az első három próbálkozás halálra volt ítélve, eleve rossz alapanyaggal dolgoztam, ugyanis zselatin kell hozzá, én viszont tortazselét vettem. Csak a jó terméket tudatosítanám, ezzel működik a dolog:

A videótól eltérőn én azt tanácsolnám, hozzám hasonló lelkes próbálkozóknak, hogy ne evőkanállal mérjék (a csaj is csal, tele se szedi), bőven elég akár az egész arcra egy teáskanálnyi. Kicsivel több tej kell, mint amennyit zseléből mértünk, de az állag fontosabb, mint hűnek lenni a mennyiséghez: ha darává áll, ahogy a lány is mutatja, nekem minimális mikrózásra is eleve zselés lett, ezt elég problémás felvinni (ez volt a negyedik próba); ha kissé kásás, az ovis tejbegríznél azért sűrűbb sikerül, az jó, mert mikró után is folyós lesz. A mikró relatív, szerintem 10 mp sok, öt is elég volt.
Személy szerint egy gagyi szemhéjecsettel vittem fel, amit valamelyik 100 Ft-osban szereztem be, semmiképp se a legjobbat érdemes feláldozni, bár le lehet mosni utána (nagyjából).
Vékony rétegben kentem, hogy egyenletes legyen és jól száradjon, nehéz rétegvastagságokról beszélni, de ha nagyon vékonyan csinálod, nem jön le egyben, és nem is lesz annyira erős az anyaga, hogy bármit is kiszedjen a pórusokból, mondjuk ha egy felületet kétszer kensz át ilyen folyékony állapotban, az kb jó. Az ecsetet frissen érdemes elmosni meleg vízben, a tálat viszont száradás után, mert le lehet húzni róla a majszot.

Az eredmény: hámlasztani hámlaszt, az egyszer biztos... de nem ez volt a lényeg. Ki is szedi a koszt, de azért távolról sem egyenértékű egy kozmetikus által végzett arctisztítással. Nem tudom, a rendes tapasz mennyire hatékony, ha esetleg valamelyikőtöknek van tapasztalata, azt megköszönném, ha megosztaná, az egész téma ott vetődött fel, hogy a Balea-sat ajánlotta ismerősöm. Nekem mondjuk problémás a bőröm, és elég távol áll a tökéletestől, így nem reméltem, hogy ez 100%-os eredményt hoz, de akinek tényleg pár mitesszere van az orra tövénél és jól ki tudja tágítani a pórusait előtte, annak hatékonyabb és eredményesebb is lehet a művelet. Szerintem a házi gyötrésnél mindenképp jobb, kíméletesebb és tisztább ez a megoldás.