2011. október 15., szombat

Formspring

Tettem ki egy Formspring gadget boxot, hogy tudjatok róla, van ilyenem is.
Kérdezni ér:)

2011. október 14., péntek

Félhold motívum / Half-moon mani





Kicsit bajban vagyok a motívumok lefordításával, mert magyarul sosem olyan frappáns, tömör a kifejezés, mint angolul.
Ez a manikűr Dita Von Teese védjegye, és nagyon szerettem volna kipróbálni. A művelethez vagy egy sablonra van szükség, amihez nekem annyira nincsen türelmem vágogatni celluxból, mert nem szeretek ilyen pepecsen dolgozni vele, vagy egy kicsi ecsetre, amit már korábban elújságoltam, hogy sikerült beszerezni.
Ha valakinek megy pöttyözni vele, akkor bátran nekiláthat, mert szabadkézzel még a jobb kezemen is egészen kellemesre sikerült az alaprétegre felfesteni a kicsi lila félholdakat, apró pöttyökből összerakva.
Ez egy macro fotó, egy átlagos objektívvel ugyan, de így is sokkal nagyobb a kép, mint amennyire közelről akár magadnak bámulod is, és én nem vagyok tökéletesség hajhászó. Ha valakinek tetszik, ne keseredjen el, és essen neki, mert öröm volt megcsinálni, senki nem látja az apró hibákat, és szerintem nagyon dekoratív, akár ilyen relatíve rövid körmön is.
Feltűnőbb, ha a körömágyad nem szép, azt a köröm egészsége érdekében is érdemes megtanulni jól karbantartani. Ha valami nem megy, a Google a barátod, ha az angol se megy, akkor a YouTube a GoogleTranslate-tel, mert sok videó lépésről lépésre mutat be mindent, nem baj, ha nem érted pontosan, mit mond.

2011. október 8., szombat

Márvány mintás körmök/Water marbling

Nagyon tetszett ez a fajta körömdíszítés, de nehezen szedtem magam rá, illetve elég sok videó után éreztem azt, hogy talán van elég információm. Ez hamis érzet volt:D az első próbálkozásom után már könyvet írhattam volna róla, de nem sikerült, másodjára pedig egész tűrhető lett, de fogalmam nincs miért sikerült ennyire gördülékenyen.

Aki még nem hallott róla: a technika lényege, hogy vízfelületre csepegtetett körömlakkal kialakítunk egy céltábla szerű formát, amit variálni lehet egy tű/narancsfa pálca/fogpiszkáló segítségével, így kialakítva a hullámos, íves motívumokat. Ebbe mártjuk a körmünket óvatosan, hogy annak felületén láthassuk viszont a mintát. Vizuális típusúaknak.:)
Szükség van hozzá egy edényre, benne vízre és körömlakkra, illetve elég sok celluxra. Az általánosan használt eszköz a Scotch tape, de nekem nincs csak rendes gyári celluxom. Ez a körmöd körberagasztásához kell, hogy bemártáskor a bőrödre minél kevesebb kerüljön. Az emberek egy része papírpoharat használ, hallottam feles pohárról is, ami azért tűnik jónak, mert legtöbbször a csepp nem terjed szét az egész felületen, így eleve nem kell ezen bosszankodni, mert kisebb a felszín. Én egy egyszerű bolti tejberizses poharat használtam, bevált. A vízhőmérsékletre nem tudok jó tanácsot adni, szobahőmérsékletű szűrt vizet ajánlanak, nekünk nincs víztisztító berendezésünk, és nem is vágyom rá (ebbe most nem másznék bele:)), így először forralt vízzel próbálkoztam, de igazából a csapvíz is működött másodjára. A szobahőmérséklet elég relatív kifejezés, feltételezem ebbe bele lehet jönni, nekem hideg volt és nem terült el rajta a lakk jól, de kicsit melegebbet engedtem a csapból, ami tapintásra nem érződött se ilyennek, se olyannak, ezzel ment.

Fontos, és szomorú tény, hogy nem minden lakk alkalmas a műveletre. A neten fellelhető kipróbáltak pedig itthon nehezen vagy drágán beszerezhetőek. Azt javaslom, első nekifutásra érdemes csak a terülésüket tesztelgetni a meglévő színeinknek. Megeshet olyan, hogy egy lakk szétterül, de nem enged más színt magában elkeveredni. Ha magasról/nagy sebességgel csöppen, lessüllyed az aljára, így hagyni kell a gravitációt hatni, és nem rázogatni, tapasztalatom szerint a sűrűbb lakkok eleve nem akarnak dolgozni nekünk, így kár bosszankodni felette.
Mivel ez a techinka egy elég vékony réteget alkot, jobban mutat, ha előre felkenünk egy színben passzoló réteget, ami kiemeli a mintát. A leguniverzálisabb a fehér.:D

Jöjjenek a képek a tovább után.

2011. október 5., szerda

Apróságok

Az Allee környékén van egy háztartási bolt, ami árul Bősz ecseteket is. Nekem fogalmam nem volt, hogy vannak viszonteladók, de ennek ellenére annyira nem ajánlanám az üzletet... én szeretem, háztartási boltnak kiváló, de a sminkecseteknek se választéka nincs rendesen, se tárolása. Egy nejlonban vannak, feltételezem szőrvédő kis műanyag hengerkékkel, mert végül vettem egyet, és az ilyen, de nem tűnt elég higiénikusnak az egész ahhoz, hogy például az arcra való ecseteket rendeltetésük szerint átböngésszem. Persze ki lehet fertőtleníteni, és belegondolva, ha a vásárolt ruhát is mossuk, miért ne kezdenénk a használatát ennek is ezzel... mindegy is.
A lényege a hosszú bevezetőmnek: vettem egy vékony ecsetet. Azt feltételezem, tusvonalra találták ki, de én körömdíszítésre használom.


Ez egy a hivatalos oldalról letöltött kép megmachinálva, hogy megmutathassam, melyik az enyém.
Itt egy kép, miket sikerült vele eddig művelnem.


Elfogadok építő jellegű kritikát, de én is tisztában vagyok vele, hogy ez a motívum annyira nem mutat ilyen pici körmökön. Viszont ezt a két színt szerettem volna használni, nagyon tetszenek együtt. Plusz az ecsettel szerettem volna gyakorolni:D
Most hatalmas trend a rózsabimbós köröm, kipróbáltam a múlt héten (nem fotóztam le:(), de nagyon szépen működött annál is.
Itt van pár kép, miről is beszélek.
---->
---->
Két tutorial, ha megcsinálnád.
----->
----->
Legközelebb megmutatom, az enyém hogyan sikerült, a lényeg, hogy egy világos háttérre amorf pöttyöket tegyünk és ennek 'dimenziót' adva egy világosabb színnel görbe vonalkákat rajzoljunk. Erre volt nekem tökéletes az ecset, és a levelek is jól sikerültek. Szerintem hasznosabb, mint a Migi pen, ami nálunk nehezen beszerezhető sejtésem szerint, vagy mint dekor lakkokat venni az ecsetük miatt. Persze bele kell jönni, valamiért a másik kezemre véknyabb vonalak sikerültek:D